OBRA CULTURAL BALEAR. DELEGACIÓ DE MARRATXÍ
ocbmarratxi@gmail.com

dissabte, 4 de gener del 2014

Bona assistència a la Festa de l'Estandard a Marratxí

Com cada any, la delegació de Marratxí de l'Obra Cultural Balear celebrà la Festa de l'Estendard al local de Sant Marçal, el dijous 2 de gener.


Enguany s'havia anunciat un taller d'instruments musicals amb els germans Martorell, que a darrera hora per motius aliens a l'organització, va ser substituït per una narració participativa de rondalles a càrrec de na Xisca Mulet. Els infants presents seguiren amb molta atenció aquesta, i participaren de valent.

 

En Jaume Marcè fou l'encarregat de llegir el Manifest d'enguany, fet amb gloses de na Maribel Servera.
A continuació hi hagué una xocolatada i rifa, que tancà la primera part de la celebració amb el públic infantil.

 

Després, sobre les 20hs, la presentació del llibre d'Eusèbia Rayó Les reines de Mallorques. A l'ombra del poder, a càrrec de na Caterina Valriu professora de Literatura de la Universitat de les Illes Balears.


Na Lila Thomàs, presidenta de la delegació de Marratxí, donà la benvinguda a les persones presents, unes quaranta, i agraí la tasca feta per n'Eusèbia, companya de Junta, en donar-nos a conèixer aquestes figures femenines, oblidades per la història.
Na Caterina Valriu glosà l'obra, mig novel·la, mig història, lloant la feina de recerca i el llenguatge acurat que ha utilitzat n'Eusèbia.


Finalment l'autora explicà la gènesi de l'obra, la tasca d'investigació d'aquesta obra, agraí l'empenta d'un amic Jaume Llabrés, i es mostrà satisfeta en la col·laboració amb la directora de la col·lecció n'Aina Pascual. Ens animà a la seva lectura i es mostrà animada en la continuïtat posterior.
Acabà l'acte amb la lectura de bell nou, del Manifest.