OBRA CULTURAL BALEAR. DELEGACIÓ DE MARRATXÍ
ocbmarratxi@gmail.com

dilluns, 10 de juny del 2013

Toni Gomila triomfa a Marratxí amb la seva obra ACORAR


Toni Gomila interpretant “Acorar”. Foto Viu Marratxí


Toni Gomila triomfa a Marratxí amb la seva obra Acorar, de la mà de l’Obra Cultural Balear.
El Molí de Sa Cabaneta es va omplir el dissabte i el diumenge per veure Toni Gomila  presentar de bell nou, i amb gran èxit, el seu espectacle Acorar, guanyador de nombrosos premis des de la seva posada en escena l’any 2011.
L’autor i intèrpret del monòleg Acorar, amb la descripció d’una jornada de matances a una casa particular, fa una reflexió sobre la vida i la mort del porc, la vida i la mort de l’home, d’una comunitat i sobre tot de la pervivència dels seus valors culturals.
D’una manera còmica i crítica però a la vegada dramàtica ens mostra, amb certa impotència, com les transformacions socials d’una generació ens han conduit a perdre allò que  cohesionava una família, un poble i una societat, que ell anomena irònicament “lo nostro”.


Vista del públic just abans de començar la representació del dissabte. Foto Viu Marratxí
 
















El manacorí també reflexiona sobre el valor de les paraules i els seus significats. Ens fa veure com a través d’uns mots, d’uns gestos, d’unes expressions recordades any rere any i transmeses generació rere generació, es llaura i s’enforteix la identitat d’un poble.
Segons el mateix actor explica a una entrevista a l’ARA tuAcorar neix del dolor que ell sent de voler transmetre als seus fills i nebots un bagatge cultural propi del món del seus pares i padrins que ja en absolut ha estat el seu món i que se’n sent incapaç.
En acabar la funció el públic va poder conversar amb l’actor mentre signava el seu llibre.