OBRA CULTURAL BALEAR. DELEGACIÓ DE MARRATXÍ
ocbmarratxi@gmail.com

dijous, 7 de març del 2013

Concentració Enllaçats per la llengua

Recordau  que aquest dissabte tenim l’ocasió d'expressar la nostra opció de defensar la llengua catalana a Mallorca, amb el suport/acompanyament de la resta dels Països Catalans.

  MANIFEST "ENÇALLATS PER LA LLENGUA"

Els darrers mesos s’han succeït atacs sistemàtics contra la nostra llengua arreu del territori, en l’àmbit dels mitjans de comunicació, en l’àmbit de l’Administració Pública i, finalment, en l’àmbit de l’ensenyament  on el català havia avançat més en els darrers anys. 

ENLLAÇATS PER LA LLENGUA, proposta nascuda a les Illes davant els intents de reduir la presència i l’ensenyament del català a les escoles i a les Administracions públiques, és avui una expressió que ens convoca a la unitat en la defensa de la llengua que ens és pròpia; més enllà de les Illes, on s'inicià, ens hem enllaçat des de la Franja, la Catalunya Nord, el País Valencià, l’Alguer i el Principat de Catalunya.

 Podeu participar en els actes de defensa de la llengua de dia 9 de març de diferents formes:


2 .Participant dissabte dia 9 a les 12.30 del migdia en la Concentració que hi haurà davant el Consolat de la Mar de  Palma  on es llegirà el Manifest Enllaçats per la Llengua.
Hi ha més de 500 entitats adherides i més de 4.000 signatures al manifest.
3. Pots signar des dels Centres Escolars de les Illes Balears per demanar la retirada del decret de tractament integrat de llengües.
         Ja l’han signat uns 80 centres de les Illes Balears.
Altres actes que hi haurà a les Illes:
MALLORCA: Dissabte deia 9 de març a les 10.00h hi haurà reunió del Consell Social de la Llengua Catalana a l’edifici Sa 
Riera (UIB).
MENORCA. A les vuit des fosquet acte reivindicatiu al Teatre d’Es Mercadal. Música, cançons, glosat, rock, parlaments, lectura 
del manifest Enllaçats per la Llengua.
EIVISSA. Dia 7 de març a les 19.30h Xerrada-concert de Xavi Sarrià, cantant d’Obrint Pas: Som països catalans. Presentació de 
l’Assemblea Alternativa d’Eivissa ‘Sa Bassetja’. Bar Botiga Can Jordi (Carretera de Sant Josep).
EIVISSA i FORMENTERA. Dissabte dia 9 de març V Campionat Mundial de Scrabble en Català a Eivissa i Fotoenllaça’t. Concurs 
de fotos enllaçades. Enviau-les fins dia 9 de març a enllacatseivissa@gmail.com o al mur del grup de Facebook ‘Enllaçats 
Eivissa’. Lectura del manifest Enllaçats per la Llengua.

La Universitat de Barcelona organitza una piulada massiva per a dissabte 9 de març, amb el HT (Hastag) 
EnllaçatsPerLaLlengua
·        Destacam que la mobilització es dóna per primera vegada al conjunt dels Països Catalans, coincidint en temps, lema i objectius. A més a més de les Illes hi ha actes a Perpinyà, Barcelona, Girona, Castelló, València, Catalunya Nord, La Franja, L'Alguer... i encara se n'hi sumen. Adjunt en teniu les convocatòries.
·        Ressaltam que és una proposta amb voluntat de continuïtat, amb altres actes i esdeveniments previstos ja des de la setmana que ve com l'entrevista amb els grups parlamentaris del govern espanyol al Congrés de Diputats a Madrid.
·        Manifestam que ENLLAÇATS treballa també per posar sobre la taula del Parlament Europeu, la tardor que ve, el maltractament que rep la llengua a les Balears, la Franja, el País Valencià i el Principat de Catalunya.
Les organitzacions que promouen la campanya són: ACCIÓ CULTURAL DEL PAÍS VALENCIÀ, ACCIÓ CULTURAL DE MENORCA, INSTITUT D’ESTUDIS EIVISSENCS, ACCIÓ CULTURAL PAÏSOS CATALANS, AMICS DE LA BRESSOLA Catalunya Nord, APLEC, ASSEMBLEA DE MESTRES I PROFESSORS EN CATALÀ - Illes Balears, CASTELLÓ PER LA LLENGUA, OBRA CULTURAL BALEAR, STEI-i – INTERSINDICAL BALEARS, STEPV - INTERSINDICAL PAÍS VALENCIÀ, USTEC-STES, CCOO – País Valencià, CCOO Catalunya, CCOO Illes Balears; FETE-UGT Illes Balears, CIEMEN, COAPA (Illes Balears), COORDINADORA OBRERA SINDICAL, EL TEMPIR D'ELX, ENLLAÇATS NO ACATEM, ESCOLA VALENCIANA, FAPA (Balears i Pitiüses), FAPA - València, FEDERACIÓ D’ESCOLES VALENCIANES, FEDERACIÓ D’ORGANITZACIONS PER LA LLENGUA CATALANA, FEDERACIÓ LLULL, INTERSINDICAL-CSC, ILLENCS PEL CATALÀ, MOVIMENT D’ESCOLES MALLORQUINES, MOVIMENT DE RENOVACIÓ PEDAGÒGICA (Balears i Pitiüses), MOVIMENT DE RENOVACIÓ PEDAGÒGICA (Principat), MOVIMENT FRANJOLÍ PER LA LLENGUA, PLATAFORMA PEL DRET A DECIDIR, PLATAFORMA PER LA LLENGUA, PLATAFORMA CRIDA Illes Balears, REVOLTA, SINDICAT D'ESTUDIANTS DELS PAÏSOS CATALANS, TALLERS PER LA LLENGUA, TROBADA SAFOR, UGT – País Valencià, XARXA D’ENTITATS.